Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Rumburk, most ev. č. 24 - ulice Barvířská
Odesílatel Jiří Tillner
Organizace odesílatele Město Rumburk [IČO: 00261602]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 14.07.2021 14:34:21
Předmět Dotaz č. 2

Dotaz č. 2:
Dle článku IV. Požadavky na kvalifikaci je požadováno k prokázání Základní způsobilosti předložením:
- výpisu z evidence Rejstříku trestů ve vztahu k písm. a),
- potvrzení příslušného finančního úřadu ve vztahu k písm. b),
- písemného čestného prohlášení ve vztahu ke spotřební dani ve vztahu k písm. b),
- písemného čestného prohlášení ve vztahu k písm. c),
- potvrzení příslušné okresní správy sociálního zabezpečení ve vztahu k písm. d),
- výpisu z obchodního rejstříku, nebo předložením písemného čestného prohlášení v případě, že není v obchodním rejstříku zapsán, ve vztahu k písm. e).

Tento způsob předložení základní způsobilosti je požadován Zákonem o zadávání veřejných zakázek č. 134/2016 Sb. pro zakázky v nadlimitním režimu zadávacích podmínek.
Veřejná zakázka „Rumburk, most ev. č. 24 – ulice Barvířská“ je zakázkou podlimitní, malého rozsahu, kde je obvyklé doložení níže uvedeným způsobem:

Prokázání splnění základní způsobilosti

Zadavatel požaduje prokázání základní způsobilosti. Způsobilým není dodavatel, který:
a) byl v zemi svého sídla v posledních 5 letech před zahájením výběrového řízení pravomocně odsouzen pro trestný čin uvedený v příloze č. 3 k ZZVZ nebo obdobný trestný čin podle právního řádu země sídla dodavatele, přičemž k zahlazeným odsouzením se nepřihlíží. Je-li dodavatelem právnická osoba, musí tuto podmínku splňovat tato právnická osoba a zároveň každý člen statutárního orgánu. Je-li členem statutárního orgánu dodavatele právnická osoba, musí tuto podmínku splňovat tato právnická osoba, každý člen statutárního orgánu této právnické osoby a osoba zastupující tuto právnickou osobu ve statutárním orgánu dodavatele. Účastní-li se výběrového řízení pobočka závodu zahraniční právnické osoby, musí podmínku splňovat tato právnická osoba a vedoucí pobočky závodu; v případě pobočky závodu české právnické osoby musí podmínku splňovat tato právnická osoba, každý člen statutárního orgánu této právnické osoby, osoba zastupující tuto právnickou osobu ve statutárním orgánu dodavatele a vedoucí pobočky závodu;
b) má v České republice nebo v zemi svého sídla v evidenci daní zachycen splatný daňový nedoplatek;
c) má v České republice nebo v zemi svého sídla splatný nedoplatek na penále na veřejné zdravotní pojištění;
d) má v České republice nebo v zemi svého sídla splatný nedoplatek na pojistném nebo na penále na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti;
e) je v likvidaci, bylo proti němu vydáno rozhodnutí o úpadku nebo byla vůči němu nařízena nucená správa podle jiného právního předpisu nebo v obdobné situaci podle právního řádu země sídla dodavatele.

Způsob prokázání základní způsobilosti:

K prokázání splnění základní způsobilosti dodavatel předloží čestné prohlášení. Z obsahu čestného prohlášení musí být zřejmé, že dodavatel splňuje příslušnou základní způsobilost požadovanou zadavatelem.

Dotaz: Můžeme prokázat Základní způsobilost výše uvedeným Čestným prohlášením spolu s Výpisem z Obchodního rejstříku?

Odpověď č.2:
Ano, lze prokázat i čestným prohlášením.

Bc. Jiří Tillner